Орешарски: Няма да искам вот на доверие 04.06 | 15:05

Вотовете на недоверие също са вот на доверие в някаква степен, посочи той

От iNews.bg

"Аз не владея толкова парламентарните практики и не възнамерявам да искам вотове на доверие. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в парламента, съобщава агенция "Фокус”.

"Вотовете на недоверие също са вот на доверие в някаква степен. Още повече – има лоша практика в нашата последна история с този вид вотове", посочи премиерът.

Той заяви, че не се чувства предаден от никого. Орешарски посочи, че носи оставката си в джоба от самото начало.

"Кабинетът има подкрепата на две парламентарни групи. Която и от двете да оттегли подкрепата си, е равностойно действие. Докато имам подкрепа на двете парламентарни групи и мога да си върша работата, ще си я върша", добави Орешарски. Той посочи, че е в добра комуникация със Станишев.

"Вчера се чухме за последно, а преди това имахме среща. Изчаквам двете парламентарни групи да уточнят своите коментари върху програмите, изпълнението, работата на кабинета, хоризонтите. Не определям аз срещите. Предстои в следващите няколко дни да имаме новини в тази връзка", заяви Орешарски във връзка с разговорите с парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС за работата на кабинета.

Водещи

Най-четени