Повдигнаха обвинение на българина, участвал в катастрофата с 16-годишната Катя 01.07 | 16:58

Той може да получи наказание от 3 години затвор

От Теодора Кокаланова

"Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на българина, който участва в катастрофата, при която пострада 16-годишната ученичка Катя", съобщи говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

По думите му в хода на образуваното досъдебно производство, след приключване на назначената автотехническа експертиза, е станало ясно, че Васил К. е нарушил правата за движение по пътищата. 

При управление на лек автомобил по непредпазливост той е причинил средна телесна повреда на 16-годишната Катя от Пловдив. Според Илиев наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация.

Разследването по делото е във финалната си фаза, предаде агенция "Фокус". Предстои да бъде конкретизирано повдигнатото обвинение и на гръцкия гражданин Христос Б.

Ученичката бе прегазена на автобусна спирка в Пловдив от гръцкия студент Христос Боскос. Ученичката бе в болница с тежки фрактури на двата крака, таза и черепно-мозъчна травма. До момента е ясно, че и двамата шофьори са нарушили правилата за движение. Единият е отнел предимството на спортната кола, а тя от своя страна се е движила с над 100 километра в час и така се е забила в автобусната спирка.

"Краката ѝ бяха премазани, беше ужасно. Шофьорът на колата въобще не се заинтересува от нея. Аз се мъчих да отворя колата и го попитах дали има втори човек и той на чист български ми отговори, че няма втори човек", разказват очевидци на автомелето. Те са категорични, че 23-годишният гръцки студент е шофирал спортната кола, въпреки че той отрича. 

Водещи

Най-четени