Поклонението пред Иван Абаджиев ще е на стадион „В. Левски“ 25.03 | 14:18

Държавата организира достойно изпращането на великия треньор в последния му път

От iNews.bg

Министерството на младежта и спорта изрази съболезнованията си към семейството и близките на Иван Абаджиев. Дългогодишният треньор по вдигане на тежести почина на 85-годишна възраст.

"България загуби един изцяло отдаден на спорта специалист, под чието ръководство нашите състезатели по вдигане на тежести са спечелили повече от 100 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства", се казва в съобщението на министерството.

Абаджиев е носител на най-високото държавно отличие орден "Стара планина" първа степен и на званието Доктор хонорис кауза на Националната спортна академия.

Всички го наричаха Папата на щангите заради изключителната му компетентност и умения да изгражда шампиони.

"В тези изпълнени със скръб и болка мигове Министерството на младежта и спорта ще подпомогне семейството на Иван Абаджиев, за да бъде изпратен достойно в последния си път най-добрия български треньор за изминалия век", се допълва в съобщението.

Поклонението ще се извърши на Националния стадион "Васил Левски" - "храма на българския спорт, към който Старшията има огромен принос с десетките медали на своите възпитаници".

Датата и часът ще бъдат обявени допълнително на интернет страницата на Министерството на младежта и спорта.

Водещи

Най-четени