Полицаите с нови униформи до 2 г. 09.06 | 09:46

Новите модели ще са дишащи и по-функционални и удобни

От Кремена Бедерева

Правителството възложи на министъра на вътрешните работи да създаде организация за поетапна подмяна до края на 2013 г. на униформеното облекло, отличителните знаци и аксесоарите на служителите на МВР, които изпълняват служебните си задължения в униформа.

Предвижда се новите модели униформени облекла да бъдат изработени от материали, поддържащи мембранно дишащи технологии, които осигуряват повишена функционалност и удобство.

Министерският съвет съобщи още, че лимитът за полицейска униформа годишно в момента е около 400 лева, затова правителството с постановление гарантира възможността за провеждане на процедура за по-скъпи, но и по-качествени униформи.

Дизайнът ще остане почти същият, но качеството на материята е много добро, стана ясно от думите на вътрешния министър, цитиран от БТА.

Темата за новите униформи е многократно дискутирана със синдикатите и с редовите служители в МВР. Част от протестите, които бяха организирани, бяха свързани с лошото качество на униформата и високата цена, която се плаща.

Водещи

Най-четени