През август: Над 4500 пожара със 7 жертви в страната 04.09 | 17:01

През 2019 година огънят е унищожил около 24 хил. дка декара горски масиви

От iNews.bg

Ограничен е пожарът, възникнал в жилищна кооперация в Бухово, няма данни за загинали и пострадали. Малко преди 14 часа днес на дежурния телефон в оперативния център на Столичната пожарна е получен сигнал за възникнал пожар в жилищна кооперация в гр. Бухово. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени пет пожарни, един аварийно-спасителен и един медицински екипи. Огънят е обхванал покрива на кооперацията, извършена е евакуация на живущите. В резултат на бързата и професионална реакция на пожарникарите огънят е ограничен, няма опасност и за съседни сгради.
  
Статистиката показва, че само за месец август тази година на територията на страната са възникнали над 4500 пожара, които са взели 7 жертви, а други 36 души са пострадали. При провелите се над 1000 спасителни операции пък от огнената стихия са спасени 50 български граждани.
 
През 2019 година огънят е унищожил около 24 хил. дка декара горски масиви, а от вътрешното министерство отчитат и повишение на финансовите средства, изразходвани за справяне с пожарите.
 
От началото на тази година до момента са възникнали 27 813 пожара. Нашите служби са реагирали на 10 хил. аварийно-спасителни операции. Пострадали са 194 души, а са загинали 89. Спасените човешки животи са 447.
 
Главен комисар Николов обърна внимание на факта, че пожарите у нас са се увеличили с 25% спрямо същия период от предходната година, а причината за това са главно климатичните условия – високи температури и ниска влажност.

Водещи

Най-четени