Протестиращите пред парламента, БСП със спешна пресконференция 02.06 | 16:16

От „Позитано“ 20 отговарят на хилядите недоволни, блокирали Орлов мост

От Десислава Маданска

Протестиращите срещу новия кабинет се върнаха пред Народното събрание в очакване на отговор от страна на БСП. Левицата трябва да даде пресконференция относно протеста и исканията за нови предсрочни избори в 16.30 часа.

По-рано през деня над 1000 души минаха на протестно шествие през центъра на столицата, недоволни от резултатите от парламентарните избори и новото правителство.

Движението в района бе спряно, а полицейското присъствие засилено.

Протестиращите поискаха оставката на правителството на Пламен Орешарски, провеждането на нови избори и изработване на нов Изборен кодекс. Митингът започна в 12.00 часа пред сградата на парламента, след това гражданите се отправиха към Орлов мост, където блокираха движението, предаде агенция "Фокус". След това шествието премина по бул. "Васил Левски”, за кратко протестиращите скандираха пред турското посолство. Последователно изразиха недоволството си пред централите на партиите БСП, ДПС и "Атака”, като с това символично показаха несъгласието си с новата формула на "тройна коалиция” в управлението на страната. Протестните действия минаха без инциденти. 

а

Водещи

Най-четени