Протест иска оставка на правителството 29.01 | 13:30

Ресторантьори и хотелиери блокираха движението пред парламента, стигна се до сблъсък с полицията

От iNews

Протест тече пред парламента. Хотелиери и ресторантьори не отмениха събирането си пред Народното събрание, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите.

Недоволните пробиха полицейски кордон и блокираха движението на бул. "Цар Освободител" пред парламента.  Стигна се до сблъсък с полицията.

Демонстрантите искат оставката на правителството, предаде bTV.

Те протестират срещу спорната Наредба № Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с Националната агенция за приходите.

Снощи след среща между финансовия министър Владислав Горанов и представители на бранша стана ясно, че наредбата се отлага за шест месеца.

Според една от протестиращите – Нина Гергова, която се включи на живо във Фейсбук с видео и коментар от мястото на събитието, преговарящите от страна на  браншовите организации, които отишли снощи на срещата с министър Горанов, били "подменени” с удобни хора, които да провалят днешния протест, видя iNews. Според Гергова силите на реда добавят още кордони и "измесват" встрани демонстрантите от Жълтите павета пред НС.

В крайна сметка, протестът се отправи към Министерски съвет със скандирания: "Оставка на правителството Борисов 3!”.

Водещи

Най-четени