Първанов за Борисов: Ако някой иска да се мери с Тодор Живков, сбъркал е времето 20.09 | 19:53

Той е категоричен, че институциите не бива да оставят без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща

От iNews.bg

Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията си. Всеки е обречен на подобна почивка, няма вечни лидери. Ако някой иска да се мери с Тодор Живков, сбъркал е времето. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът Георги Първанов.  

Той е категоричен, че институциите не бива да оставят без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща.

"Тезата на ДПС за оставката на президента и на правителството има други измерения. Аз поне я тълкувам като една морална оценка за поведението на правителството и президент. Това трябва да се чуе. Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Аз никога не съм използвал понятието "война между институциите", която е момента. Но ако в парламента тази непримиримост ще се разреши като възелът се разсече, то между институциите не бива да оставят без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща. След това ролите ще се разменят. Кабинетът на Борисов е изхабен. Вероятно ще има рокада на върха", категоричен е Първанов.

"Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката или импийчмънта на президентът Радев, ще го направи още по-голям герой", подчерта президентът.

"Аз съм единственият, който беше на ръба на импийчмънта, който напомня за едни много тежки отношения между ГЕРБ и мен. В частност между мен и Борисов. Не е нещо ново, това, което в момента се случва", каза той.

Водещи

Най-четени