Радостин Василев свързва последня парламент с думата "разпад" 03.10 | 19:45

Всичко се разпада, когато е на нездрава основа, заяви председателят на партия МЕЧ

От iNews

"Думата, с която свързваме последния парламент, е "разпад”. Всичко се разпада, когато е на нездрава основа". Това заяви председателят на партия "Морал, единство, чест” (МЕЧ) Радостин Василев в студиото на "Пресечна точка”.

"Стратегията ни е да казваме истината. Тя е малко рискова, защото трупа негативи и лесно се създават врагове. Но в крайна сметка това е печелившият път за трайно, системно и истинско създаване на политически субект", смята Василев.

"И двете партии, които съм подкрепял, само в една съм членувал, се оказаха невероятни предатели на очакванията на българския народ. Разкривайки истината, аз всъщност генерирах силата да създам МЕЧ. Говоренето на истината се оказва обявяване на война навсякъде – стреляме навсякъде. Всеки, който гласува за МЕЧ, трябва да знае, че на този етап на българската политическа сцена нямаме естествени партньори", каза той и добави: "Аз съм бил народен представител 5 пъти, бил съм министър и много добре знам, че тези псевдопатриотични, псевдоопозиционни проекти всъщност са маши".

"Гласувайки за МЕЧ, вие гласувате за субект, който ще бъде откровено опозиционен", заяви Василев и обясни, че МЕЧ ще е опозиция на всички, които в момента управляват. "Аз претендирам, че досега не съм излъгал за нищо в политиката. Моите избиратели са видели за какво става въпрос в парламента", подчерта той.

Според Василев българските избиратели гласуват емоционално, а трябва да действат "прагматично и разсъдливо".

Той смята, че България трябва да мине през "мек авторитарен парламентарен режим" на две партии, които да "посвият обръча на вратлетата на грабителите".

Водещи

Най-четени