Разбиха наркооранжерия в Поповско 25.07 | 13:58

Двама мъже са в ареста, срещу тях вече вървят производства

От iNews.bg

На 24 юли криминалисти от РУ-Попово провели специализирана полицейска операция за ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества на обслужваната територия. В хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, те извършили претърсване и изземване в дома на 28-годишен мъж от Попово. На адреса били открити 1,41 кг суха тревиста маса, реагираща при извършения полеви наркотест на марихуана, както и 12 бойни патрона от различен калибър, без необходимото разрешително за притежаването им. При последвало претърсване и изземване в двора на друг негов имот в Опака полицейските служители установили девет засадени и отглеждани канабисови растения.

По-късно същия ден, при претърсване и изземване на друг частен адрес в Опака, е установено, че 41- годишният криминално проявен и осъждан собственик е оборудвал специално помещение за отглеждане на марихуана в имота си, в което са открити 20 засадени канабисови растения. Двамата мъже с задържани в РУ-Попово за срок до 24 часа.

По случаите са образувани две досъдебни производства за установени общо четири престъпления -  две по чл. 354в, ал. 1 от НК, едно по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК и едно по чл. 339, ал. 1 от НК. Работата продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Попово.

Водещи

Най-четени