Разбиха печатница за фалшиви пари и наркооранжерия във Варна 04.06 | 17:58

В рамките на спецакцията са арестувани 47 души, разкрити са 8 престъпления

От iNews.bg

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена днес на територията на Варненска област, под наблюдението на прокуратурата, служителите на ОДМВР - Варна са разкрили общо осем престъпления - за изработка и разпространение на неистински парични средства, за производство на наркотични вещества с цел разпространение, за кражба, за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и за управление на МПС без регистрационни табели.

Криминалистите претърсили гараж, ползван от 26-годишен мъж. Установено е, че сградата е била пригодена за изготвяни неистински парични средства. Намерени и иззети са: фолио с изписани цифри;  хартии; бои; изрезки и остатъци от неистински банкноти; инструменти и цифри, ползвани за манипулиране на табели, удостоверяващи годината на производство на автомобилни газови уредби. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Извършени са и процесуално-следствени действия и в апартамент в областния град, обитаван от 34-годишен мъж. Там криминалистите открили помещение, приспособено и оборудвано за оранжерия за отглеждане на марихуана. Намерени и иззети са 60 растения, достигнали различна височина. Мъжът е отведен в полицейския арест, а работата по доказване и документиране на престъплението продължава.

В хода на операцията са проверени 875 лица и 524 автомобила. Задържани са 47 лица, двама от които са с две и повече висящи дела и със  съществено влияние върху криминогенната обстановка в региона. Задържан е и криминално проявен мъж, който е обявен за издирване от германските власти за престъпления против собствеността. Установени са 72 нарушения по ЗДвП, взети са съответните административни мерки.

Водещи

Най-четени