Русе и Гюргево с обща карта на туристическите обекти 16.02 | 10:40

Информацията се събира чрез посещение на място на забележителностите

От Кремена Бедерева

Подготвя се обща информация за туристически обекти в районите на Русе и Гюргево, съобщи изпълнителният директор на българо-румънския еврорегион "Данубиус" Лили Ганчева

Информацията се събира чрез посещение на място на забележителностите.

Анкетните карти за всеки обект включват информация за типа на обекта, местонахождение, кратко описание, към кой вид туризъм се отнася, съобщава БТА. Информацията ще има и дали дадената забележителност е на територията на защитени обекти и редки видове от биологичното разнообразие на района.

Анкетните карти ще информират туристите за възможностите за достигане до обекта (има ли достъп за хора с увреждания), възможности за отсядане и резервация.

Това е част от проект за насърчаване на трансгранична работна мрежа за развитие на общ българо-румънски туристически продукт, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 г.

Това е само поредната инициатива съвместна между общините Гюргево и Русе. Общините ще получат 1,5 млн. евро за подобряване на инфраструктурата.
Средствата ще бъдат осигурени по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007–2013 г. и трябва да бъдат усвоени за година и половина.

Водещи

Най-четени