Сидеров: Властта е непрекъснато да яздиш тигъра 05.09 | 11:30

Аз не се разправям с някой, а изнасям уроци, заяви лидерът на "Атака"

От Ани Романова

Управлението е непрекъснато състезание, непрекъснато яздиш тигъра. На ГЕРБ няма за какво да се сърдим, ние сме избрали да бъдем с тях.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ лидерът на Атака Волен Сидеров.

По думите му ГЕРБ е една системна партия, докато Патриотите са антисистемна партия.

"Хората не искат декларации, искат действия. Напоследък чувам доста критични бележки, че нещата се движат бавно, че не се правят достатъчно неща за народа", обясни Сидеров.

Според него въпреки напредъка, който имаме като страна, политиците не трябва да се успокояват и да потъват в една Нирвана.

"Да си в голяма партия в прегръдка и да не се задушиш е доста голямо начинание", обясни той.

Депутатът коментира и отношенията си с вицепремиера Валери Симеонов.

"Аз не нападам пръв, но умея да се защитавам. Аз не се разправям с някой, а изнасям уроци. Който си вземе поука, получава добра бележка, който не – слаба", категоричен бе Сидеров.

По думите му не може да се лежи на лаври, защото ОП не са във властта, за да затварят заведения, а партията му си има идеология.

"Атака има идеология, Атака е идея, с която аз съм се появил и съм привлякъл вниманието на много българи. Аз съм този, който непрекъснато удря камбанката да се замислим", обясни политикът.

Той разгледа властта като една въртележка.

"Трябва всеки ден да си поставяш въпроса за какво съм тук", посочи лидерът на Атака.

Политикът коментира и оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, които премиерът Бойко Борисов поиска миналата седмица. Той обясни, че няма нищо драматично в това действие.

"Борисов е капитанът на отбора, той решава", заяви Сидеров.

Водещи

Най-четени