Смъмриха виновния за "Mangali"-те 19.03 | 15:09

Отговорният служител се разминал само със забележка

От Диана Цветкова

Скандалът с Националната стратегия за интеграция на ромите, чийто файл бе озаглавен с "Mangali” на сайта на президентството, е приключил с най-лекото наказание за виновния служител.

Човекът, отговорен за гафа, е бил наказан от президентската администрация само със забележка, стана ясно на днешното заседание на Комисията за защита от дискриминация.

Случаят бе разгледан от Първи състав на комисията днес, след като Асоциацията за европейска интеграция и права на човека подаде жалба за дискриминация на етническа основа.

По време на заседанието стана ясно, че дисциплинарното наказание е било наложено на Борис Костов, началник на отдел в Дирекция "Финансово, стопанско и информационно обслужване”, съобщи dariknews.

Именно той е посочен като отговорен за качването на файла със скандалното име на сайта на президентството.

Скандалът избухна през юли миналата година, когато документът, озаглавен "National Strategy Integrate Mangali.pdf" бе качен на официалния сайт на "Дондуков 2".

След като медиите и социалните мрежи гръмнаха с новината за дискриминационно отношение, администрацията на държавния глава набързо преименува документа на "Ndtional Strategy Integrate Roms.pdf".

Оттам се извиниха и увериха, че виновните ще бъдат наказани.

Водещи

Най-четени