Станишев: И ние като партия имаме критики към правителството 28.08 | 14:54

"Превърнахме се в градовете на моловете, а не на хармоничното развитие", смятат от БСП

От Кремена Бедерева

"Нашата предизборна цел, която е обявена, е да бъдат предприети действия в защита на българските потребители, което означава по-широк достъп до търговските вериги".

Това каза Янаки Стоилов, зам.-председателят на НС на БСП на пресконференция на партията. Той коментира актуалната от последните дни тема за идеята хипермаркетите да не работят през уикенда, за да се стимулира родното производство.

"Ние не сме се европеизирали достатъчно, защото в Европа има ограничение на работните дни на хипермаркетите, за да се стимулира родното производство", уточни той.

По думите му управляващите са за българското производство и неговата реализация в най-различни форми и равностойни условия в търговските вериги, независимо от собственика.

"Превърнахме се в градовете на моловете, а не на хармоничното развитие", смята зам.-председателят на БСП, като уточни, ме по темата едва ли ще има някакви конфликтни решения.

Относно зачестилите оставки и уволнения през последните няколко дни, Станишев обясни, че няма чистки и това е нормално за всяко едно правителство.

За оставките на шефа на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов и Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов червеният лидер каза, че не вижда проблем. Част от промяната, която трябва да бъде реализира, е кадрова промяна.

"Ние като партия имаме критики към правителството, имайки предвид митниците и ниската събираемост. Това важи за много други агенции в изпълнителната власт", уточни Станишев.

Той запита медиите, които пишат за чистките на Пламен Орешарски, защо, когато Цветан Цветанов смени всички министри, защо тези медии са мълчали.

Нещата трябва да вървят на базата на политика на правителството и на хората, които са способни да реализират тази политика.

 

Водещи

Най-четени