Трима от задържаните за побоя над Слави Ангелов отиват на съд 24.04 | 12:26

В ареста за престъплението към момента са 7 души

От iNews.bg

Трима са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави Ангелов. Това обяви главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Нова ТВ.

Тримата бяха задържани при спецакция в София в четвъртък. Арестувани вчера бяха и още четирима души. 

"Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един”, поясни Гешев. 

 През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража” на тримата.

Гешев обясни, че още на десетия ден след нападението е имало заподозрени за него. "Беше необходимо технологично време за събиране на доказателства. Целта ни е повдигане на обвинения, за да стигнем до осъдителни присъди”, каза обвинител номер 1.

"За мен този случай е атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците. Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че след вчерашната акция на част от задържаните са пуснати заповеди за задържане до 24 часа.

"Ще работим до установяване на поръчителите”, заяви Ивайло Иванов

Водещи

Най-четени