Трима софиянци обрали офиса за парични преводи във Велинград 22.12 | 14:20

След повече от седмица търсене полицията ги вкара в ареста

От iNews.bg

Трима столичани са установени и задържани в хода на разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград, извършен на 13 декември. Тогава, около 9:30 часа, бе подаден сигнал от бюрото чрез паник-бутон от охранителната система на обекта. Пристигналите на мястото екипи от служители на РУ-Велинград установиха, че неизвестен е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и избягал със сумата от оборота в размер на 15000 лева и 5000 евро. Бе извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. Веднага бе сформиран екип от криминалисти при  ОДМВР-Пазарджик и РУ-Велинград, към които се присъединиха и колегите им от сектор "Грабежи" при отдел "Криминална полиция" в ГДНП. 

В резултат на упорито денонощно разследване, проведено под наблюдението на прокуратурата, криминалистите установиха и задържаха тримата извършители на престъплението - Д.С./27г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи, Ф.В./24г./ и А.Д./35г./, всичките от София. Според събраните данни тримата са планирали и предварително подготвяли грабежа – проследили са начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали са различни автомобили за придвижването си. При проведените процесуално – следствените действия на три адреса в столицата са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни телефони и SIM карти.

След задържането им в рамките на 24 часа, с постановление на Районната прокуратура във Велинград, мярката за задържане на Д.С. е удължена до 72 часа. Работата по документиране престъпната дейност на "триото" продължава.  

Водещи

Най-четени