Учредиха инициативен комитет за регистрацията на партията на Божков 22.10 | 09:28

Над 60 души се присъединиха към идеята за създаванто на „Българско лято“

От iNews.bg

Вчера в се проведе учредително събрание на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия "Българско лято", съобщиха от пресцентъра на политическия проект.

На първото заседание на Инициативния комитет се събраха над 60 учредители, активни участници в платформата "Българско лято" и съмишленици, подкрепящи принципите и мисията на бъдещата партия. В началото на заседанието, с жива онлайн връзка, се включи основателят на "Българско лято" Васил Божков.

"Вие сте хората, които не се страхуват. Които знаете и можете. Вие сте бъдещето и настоящето на нацията. Аз ви поддържам и подкрепям с всички сили и възможности. Трябва да прочистим държавата, да махнем хунтата и да изградим новото бъдеще на България заедно. Днес поставяме началото", обърна се Божков към присъстващите.

За председател на събранието единодушно беше избран Борил Соколов, който запозна присъстващите с мисията и принципите на "Българско лято". "Третата национална катастрофа е факт. Разделението на властите е имитация. Демокрацията е фасадна. Институциите не работят. Съдебната система не раздава справедливост. Прокуратурата е превърната в бухалка. Върховният ѝ ръководител не отговаря пред никого", се казва в учредителната декларация на партията.

Учредителите на "Българско лято" заявяват, че чрез създаването на активно правителство и обединяването на ресурсите на държавата и нейните граждани е възможно да бъде реализиран пълният потенциал на страната. В основите си партията залага следване принципите на пряката демокрация и върховенство на закона и уважение към многообразието на обществото във всичките му форми. "Българско лято" ще представлява еднакво интересите на всички граждани, насърчавайки ги да имат глас при вземането на решения, като същевременно поемат отговорност за себе си, общността си и държавата и работят за просперитета и прогреса на България.

На следващащото събитие на "Българско лято", насрочено за месец ноември, ще бъдат представени конкретните цели, мисията и платформата на партията.

Водещи

Най-четени