Хамид Хамид: Някой заблуди Борисов за ДПС! 21.02 | 19:19

Вече е късно да даваме подкрепа на когото и да било, подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС

От iNews

Не ни изненадва решението на ГЕРБ за Изборния кодекс, виждали сме и преди много случаи – на принципа "проба - грешка", или както е във футбола, въртеливо движение с рязка чупка в кръста.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.  Това е с цел да заблудите противниците, не е насочено срещу тези, които помагат в трудни моменти. Ние помагаме в трудни моменти за спасяване на държавността. Когато има такива гласувания, за нас няма проблем да помогнем на вносителя. Има обаче разлика между спасяване на държавността и спасяване на властта. Когато става въпрос за спасяване на властта, няма да помогнем, може да сте сигурни, заяви Хамид.  Който се страхува, че ще страда, вече страда от страха си. Това наблюдаваме тези дни. Сами по себе си нещата не са толкова безнадеждни, слабостта на тези, които вземат решенията, ги прави такива. Истеризацията с префенциалното гласуване измести истинските въпроси в Изборния кодекс. Този праг на префенрециите през годините се превърна в средство за корпоративен вот, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС.  Подреждането на листите е дълъг и сложен процес на партиите, то тръгва отдолу-нагоре, добави той.  ДПС има огромна полза от електронното гласуване. Това е бъдещето, но докато не се намери сигурна технология, не бива да бъде въвеждано. Дори най-развитите технологично държави не могат да си позволят това, заяви Хамид.  Той отрече ДПС да са искали подкрепа за вдигане на прага за преференциално гласуване при приемането на спорните промени в Изборния кодекс.

В този ден дойдоха двама представители на ГЕРБ - Цветанов и Данаил Кирилов, помолиха за подкрепа за регистрация за кворума и за подкрепа ЦИК да остане в стария си вид. Ние поискахме подкрепа за машинното гласуване. Не е ставало и дума за преференции! Мислите ли, че когато има въпроси като уседналостта и майчиния език, ще говорим за преференциите, което е 7-8-мо по важност за нас? Някой, за да създаде тази истерия, въведе в заблуда министър-председателя. Не сме търсили подкрепа за това предложение, подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС.  Подкрепа се дава на този, който я търси. Подкрепа се дава на този, който иска да бъде спасен. Мисля, че вече е късно да даваме подкрепа на когото и да било, каза още Хамид Хамид.

Водещи

Най-четени