"България без цензура" блокира границата с Турция 01.10 | 10:01

Калина Крумова прогнозира, че коалиция ББЦ няма да сработи след изборите

От Теодора Кокаланова

"България без цензура" блокира границата с Турция. Лидерът Николай Бареков застана начело на барикадата, за да попречи на "изборния туризъм". 

Стотиците протестиращи спряха движението на ГКПП Капитан Андреево, носейки на ръце огромен български трибагреник. Протестната група опъна десетки лозунги, сред които "Не искам Ердоган-Местан да е български султан", "Не искам Турция да решава вместо мен", "Не на турското робство 2014", "Не искам гости да определят съдбата ни", "Нека да спрем изборния туризъм".

На границата е била изпратена и жандармерия. От партията имат намерение да стигнат до крайности и да лагеруват на граничния пункт. Според партията блокадата е протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция. Граждански патрули на ББЦ ще броят в дните до парламентарния вот у нас влизащите в страната автобуси с туристи, за да се провери дали ще има злоупотреби с надписване на гласове на наши изселници.

Според Калина Крумова, която напусна партията, коалиция ББЦ няма да сработи след изборите. "Нямам личен конфликт с Бареков, запазила съм името "Евромайки" за сдружение", заяви тя в TV7. По думите ѝ във времето доста хора са напуснали тази коалиция и са дошли нови. "Смятам, че тази коалиция няма да сработи след изборите. Нещата в партията се представляват от много други хора", отбеляза Крумова.

 

 

Водещи

Най-четени