1200 туристи са евакуирани в Албена 20.06 | 20:55

Те са настанени в други хотели, които не са засегнати

От Цанка Донкова

Заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска 1200 туристи в Албена са били евакуирани от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата, съобщават от курортен комплекс "Албена”.

Гостите са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от тежката метеорологична обстановка през последните 24 часа.

"В Албена няма пострадали гости. Останах с впечатление, че туристите приемат обстановката като обективна истина. Пред тях е реката, водата, виждат дъждовете. Не мога да кажа, че хората са доволни и щастливи, но не мога да кажа, че ще си тръгнат с едно изключително негативно чувство от България. Не за първи път Албена се наводнява. Истината е, че първото наводнение беше преди няколко седмици и времето до момента не беше достатъчно да се реши проблемът. Необходимо е да се направи проучване на руслото на река Батовска и да се види до каква степен реката е излязла от това русло, защо не мина през коритото, което е определено за тази цел", заяви изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев. 

Той посочи, че благодари на министерството на вътрешните работи, противопожарната охрана в Добрич, кметовете на съседни села и градове. "Всички ни помогнаха с високопроходима техника, с която извозихме гостите. В противен случай щяхме да имаме сериозни проблеми. Всички служители в Албена също активно се включиха и помагаха на гостите”, уточни Станев. 

Водещи

Най-четени