16 софийски фирми искат да ремонтират междублокови пространства 11.08 | 08:56

Около 3 месеца ще се избира изпълнител на дейностите

От Кремена Бедерева

Общо 16 фирми кандидатстват за ремонта на междублокови пространства в шест столични района, съобщи за БТА заместник-кметът Ирина Савина.

С 2,5 млн. лв. по ОП "Регионално развитие" общината ще възстанови общо 26 детски площадки и зони за обществен отдих в междублоковите пространства, допълни тя. По думите на Ирина Савина класирането на изпълнителите на строителните дейности ще стане в началото на септември, като те са обособени в три позиции.

Общо 11 фирми кандидатстват по обявената обществена поръчка за строителството на два общностни центъра в София. Пет от кандидатите искат да изграждат общностния център в район "Овча купел", а шест - в "Слатина".

Общата стойност на проекта е за над шест милиона лева и той се финансира от Световната банка по проект "Социално включване" и с 1,4 млн. от стойността - от Столичната община.

Около три месеца ще продължи процедурата по избор на изпълнител на дейностите, като строителството ще е с обща индикативна стойност 3,3 млн. лв., а останалите средства ще са за оборудване и дейността на центровете за две години след откриването им.

Предвижда се в тях, освен с децата, да се работи и с родителите им, а капацитетът им ще е за 100 деца. Освен това ще има допълнителен капацитет за децата, използващи услугите на дневния център, който ще се построи заедно с общностните центрове.

Водещи

Най-четени