Дават по 10 лв. отгоре на членовете на СИК 28.10 | 14:18

Новината обяви премиерът - така, според него, хората ще бъдат по-мотивирани

От Кремена Бедерева

На всички членове на секционните избирателни комисии (СИК) възнаграждението за балотажа на 30 октомври ще бъде завишено с 10,00 лева. 

Добра новина за участващите в провеждането на изборите съобщи в Асеновград министър-председателят Бойко Борисов в присъствието на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, информира БТА.

"По този начин хората ще бъдат по-мотивирани и ще могат да изчакат при нужда и през нощта, като си осигурят храна", коментира Борисов. В следващите два часа ще бъде създадена необходимата организация парите да бъдат осигурени, обеща министър Дянков.

Бойко Борисов направи в Асеновград символичната първа копка на сграда по проект "Предоставяне на интегрирани социални услуги и услуги, свързани с грижи за деца до 3 години и от 3 до 7 години". Той е на общо стойност 1 300 000 лева, от които 1 200 000 лева са от Международната банка за възстановяване и развитие, а 100 000 лева са осигурени от бюджета на общината.

Проектът се осъществява от Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Услугите ще се реализират от персонал от 45 души, сред които социални работници, психолог, рехабилитатор, медицински сестри, педиатър, логопед, детегледачки. Срокът за осъществяване на проекта е 24 месеца.

Водещи

Най-четени