Британските власти препоръчват да намалим консумацията на червено месо 28.02 | 10:13
Червеното месо се свързва с повишен риск от рак на червата

Британското министерство на здравеопазването предупреди, че за хората, които ядат много червено месо, рискът от развитие на рак на червата е повишен.
В своето изявление здравните власти във Великобритания за първи път съветват за намаляване на консумацията на червено месо.
Изявлението се свързва с последното проучване на независими експерти. Според техните изследвания консумацията на повече от 90 грама на ден червено месо се свързва с повишен риск от развитие на раково заболяване.
Съветите на здравните власти гласят британците да намалят консумацията на червено месо до 70 грама на ден. Това представлява малка порция овчарски пай или резен бекон, два стандартни говежди бургера или шест парчета салам.
Според статистиката всяка година около 36 хил. души се разболяват от рак на червата във Великобритания. 16,5 хил. пък са смъртните случаи от това заболяване годишно.
Водещи
-
Милен Велчев за еврозоната: Повече инвестиции, по-високи заплати, но и повече инфлация
Изнесените данни за изпълнението на Бюджет 2025 ми звучат песимистично, заяви бившият финансов...
01.07 | 21:00
-
Китай изобрети бойни "комари"
Миниатюрните нано роботи като този са предназначени за шпионски мисии или тактическо...
01.07 | 20:30
Най-четени
-
"Промяната" увисна на ръцете на ДБ
01.07 | 17:00
-
От 1 юли влиза в сила увеличението на пенсиите според Швейцарското правило
Всички пенсии се увеличават с 8,6%.
01.07 | 10:14
-
Скачат заплатите с 15 % в този сектор
По думите му, не става въпрос за криза, търсенето остава, но бизнесът се е научил да планира.
01.07 | 11:30