Британските власти препоръчват да намалим консумацията на червено месо 28.02 | 10:13
Червеното месо се свързва с повишен риск от рак на червата

Британското министерство на здравеопазването предупреди, че за хората, които ядат много червено месо, рискът от развитие на рак на червата е повишен.
В своето изявление здравните власти във Великобритания за първи път съветват за намаляване на консумацията на червено месо.
Изявлението се свързва с последното проучване на независими експерти. Според техните изследвания консумацията на повече от 90 грама на ден червено месо се свързва с повишен риск от развитие на раково заболяване.
Съветите на здравните власти гласят британците да намалят консумацията на червено месо до 70 грама на ден. Това представлява малка порция овчарски пай или резен бекон, два стандартни говежди бургера или шест парчета салам.
Според статистиката всяка година около 36 хил. души се разболяват от рак на червата във Великобритания. 16,5 хил. пък са смъртните случаи от това заболяване годишно.
Водещи
-
Теменужка Петкова: Асен Василев доведе до колапс финансите на България
По-рано днес председателят на ПП посочи пред журналисти, че към края на юли ГЕРБ са докарали...
17.09 | 21:00
-
Юлияна Янева си осигури медал на световното по борба
Тя преодоля действаща шампионка по пътя към финала на 68 кг жени
17.09 | 20:45
-
Нов закон: 5 бона глоба за домашно вино
Солени санкции, ако ни пробутват евтина ракия за специална
17.09 | 20:30
-
Столичният квартал „Дружба 2“ - без топла вода и парно до Нова година
Ремонтни дейности ще обхванат 120 сгради
17.09 | 20:15
Най-четени
-
Ивелин Михайлов: На 100% подкрепяме вота на недоверие
"Ние сме част от партиите, които са го подкрепили, не са търсили от нас подписи, ние сме от...
17.09 | 11:45
-
Експерти: България е рекордьор по загуба на вода
Според експертите България е рекордьор по загуба на вода.
17.09 | 10:30
-
След стрелбата в училище в Хасково: Майката на ученика поискала пистолета, държала се безочливо
Реакцията на ръководството на училището:
17.09 | 10:15