Започват да проверяват кухните в детските градини и заведения 16.09 | 11:30

Проверката ще продължи до 14 октомври

От Ивайло Ачев

Масирани проверки на кухненските блокове в детски ясли, детски градини, детски кухни и обекти за хранене на деца на територията на начални училища в цялата страна започва от днес (16.09.11) Българската агенция по безопасност на храните, предаде сайтът на институцията.

В рамките на инициативата ще бъдат проверявани доставените и приготвените храни, плодове, зеленчуци и напитки. Ще се установява дали към съответните храни има в наличност необходимите документи, дали са правилно етикирани, какво е качеството им и какъв е срокът им на годност, правилно ли се съхраняват и спазват ли се сроковете на годност.

При наличие на нарушения ще бъдат предприети действия съгласно действащото законодателство. Проверките ще продължат до 14 октомври тази година.

Между 1 август и 1 септември Българската агенция по безопасност на храните извърши 15 805 броя проверки по официален текущ контрол в обектите от търговската мрежа и обществено хранене. След проверките временно бяха спрени три търговски обекта и бяха бракувани 8 кг сладолед.

Водещи

Най-четени