Лесен трик да не ядете толкова много сол. Вижте как! 20.03 | 15:32
Лесно е - просто започнете да използвате повече подправки и билки в храната си

Солта е вредна - тази мантра непрекъснато ни повтарят диетолозите и лекарите. И това е неоспорим факт. Но за много хора да намалят соленото в храната е трудно постижимо.
Спокойно - има спасение! Ново американско изследване твърди, че ако започнете да добавяте повече подправки и билки в храната, когато готвите, ще ограничите консумацията на сол значително.
Шерил Андерсън, ръководител на изследователския екип от Калифорнийския университет, обяснява пред британското издание Daily Mail, че хората, които са посещавали готварски курсове и са били обучени как да използват билки и подправки при готвене, включват по-малко сол в ястията.
А това неизменно е първа стъпка към здравословна промяна на хранителните навици, допълва БТА. "Ако хората се научат да готвят по различен начин, това ще им помогне да упражняват по-добър контрол над храненето си и съответно да се придържат към по-здравословни практики", казва Шерил Андерсън.
Водещи
-
Какво включва годишният профилактичен преглед при личния лекар? 2
Останалите изследвания, включени в обема на профилактичния преглед са в зависимост от...
14.08 | 09:30
-
ООН прогнозира: 3,5 милиона души ще има в България през 2100 г.
Според доклада Китай, Германия, Япония и Русия вече са достигнали своя пик, а населението им...
13.08 | 21:00
-
Зеленски: Украйна и лидерите от ЕС се споразумяха с Тръмп за пет ключови принципа
Украинският държавен глава разкри подробности от срещата между европейските лидери и Тръмп в...
13.08 | 20:45
Най-четени
-
След 33 дни ваканция депутатите ще получат увеличени заплати
С допълнителните плащания, произтичащи от трудовия стаж на държавния глава Румен Радев, сумата...
13.08 | 11:30
-
Трима от „Наглите” изчезнаха мистериозно, издирват ги
Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи и Даниел Димитров - Релето са в...
13.08 | 13:45