Лесен трик да не ядете толкова много сол. Вижте как! 20.03 | 15:32

Лесно е - просто започнете да използвате повече подправки и билки в храната си

От Кремена Бедерева

Солта е вредна - тази мантра непрекъснато ни повтарят диетолозите и лекарите. И това е неоспорим факт. Но за много хора да намалят соленото в храната е трудно постижимо.

Спокойно - има спасение! Ново американско изследване твърди, че ако започнете да добавяте повече подправки и билки в храната, когато готвите, ще ограничите консумацията на сол значително.

Шерил Андерсън, ръководител на изследователския екип от Калифорнийския университет, обяснява пред британското издание Daily Mail, че хората, които са посещавали готварски курсове и са били обучени как да използват билки и подправки при готвене, включват по-малко сол в ястията.

А това неизменно е първа стъпка към здравословна промяна на хранителните навици, допълва БТА. "Ако хората се научат да готвят по различен начин, това ще им помогне да упражняват по-добър контрол над храненето си и съответно да се придържат към по-здравословни практики", казва Шерил Андерсън.

Водещи