Лесен трик да не ядете толкова много сол. Вижте как! 20.03 | 15:32
Лесно е - просто започнете да използвате повече подправки и билки в храната си
Солта е вредна - тази мантра непрекъснато ни повтарят диетолозите и лекарите. И това е неоспорим факт. Но за много хора да намалят соленото в храната е трудно постижимо.
Спокойно - има спасение! Ново американско изследване твърди, че ако започнете да добавяте повече подправки и билки в храната, когато готвите, ще ограничите консумацията на сол значително.
Шерил Андерсън, ръководител на изследователския екип от Калифорнийския университет, обяснява пред британското издание Daily Mail, че хората, които са посещавали готварски курсове и са били обучени как да използват билки и подправки при готвене, включват по-малко сол в ястията.
А това неизменно е първа стъпка към здравословна промяна на хранителните навици, допълва БТА. "Ако хората се научат да готвят по различен начин, това ще им помогне да упражняват по-добър контрол над храненето си и съответно да се придържат към по-здравословни практики", казва Шерил Андерсън.
Водещи
-
Ръст в цените на основни хранителни стоки и през тази седмицата
Поетиняват зелето и картофите
14.12 | 12:00
-
Опашки от тирове по границите с Турция и Сърбия, затруднения и към Гърция
Движението е нормално на граничните преходи с Румъния, както и на граничните пунктове с...
14.12 | 11:40
-
Ескперти за приемането на еврото: Няма да е приятно да видим наполовина банковите си сметки
Еврото ще дойде в България, но цените ще се повишат
14.12 | 11:20
-
Кутев: Президентът не може да излезе с проект, който да е прокси, и да бъде през поставени хора
Въпросът е, ако Радев реши да влиза със собствен проект в политическите избори, кога ще го...
14.12 | 11:00
Най-четени
-
Надежда Йорданова: Ще върнем мандата
Правителство с наше участие в този парламент е невъзможно, категорична е тя
14.12 | 10:00
-
Слънчева неделя в почти цялаата страна
максимални температури между 7° и 12°, в София – около 9°
14.12 | 09:00