Маниерите, които трябва да спазвате на масата 23.09 | 13:01

Ето няколко урока как да се държите по време на хранене

От Кремена Бедерева

Храненето е ежедневно предизвикателство. Маниерите, които културният човек трябва да спазва на масата, са повече от безброй. Направо да ти се отще да ядеш, нали?

Когато въпросните правила се учат по весел и интригуващ начин обаче, те се запомнят за нула време, без никакво усилие. Такъв един урок ни предоставя талантливата илюстраторка Gemma Correll.

Картинките ѝ на тема етикет на хранене са адски смешни. В същото време, те могат да ви запознаят с куп полезни тънкости в хапването. И да подобрят представянето ви по време на официални коктейли, вечери и прочее събития.

Първата хапка...

... е на домакина. Иначе казано, той трябва пръв да опита от сервираното ястие. После сте вие. Невъзпитано е да се нахвърляте върху манджата веднага. Изчакайте търпеливо – предимството е на страната на този, който си е играл да готви. Звучи логично, а?

Завинаги заедно

Когато някой ви поиска солта, подайте му и пипера, без значение дали последният присъства в молбата. Запомнете, че Солка и Пиперчо са неразделни по презумпция – уважавайте дълбоките им отношения :)

На стола...

... стойте така, сякаш в скута си имате котка, а зад гърба – мишка. Това ще ви предпази да се навирате твърде много в масата или пък да се отдалечавате от нея.

За да се потопите в илюстрациите, вижте галерията във Fitwell.bg.

Водещи

Най-четени