Печени или сурови ядки трябва да ядем? 31.03 | 10:11
И двата варианта крият някои рискове
Ядките и семената са изключително полезни. Те са важна част не само от диетата на суровоядеца, а трябва да намират място в менюто на всички хора. Научно доказано е, че шепа ядки влияе благотворно на дейността на мозъка, а и носи полза на целия организъм.
Въпросът е сурови или печени да ги консумираме?
Истината е, че и двата варианта крият някои рискове. Печените ядки, които купуваме от магазина, обикновено са запечени в мазнина. По принцип ядките съдържат минимално количество натрий, но производителите често добавят доста стабилни количества при печенето. Съвсем логично ако следите стриктно своя прием на сол, най-добре е сами да ги запичате.
От друга страна, суровите ядки, когато не са предварително накиснати във вода или изсушени, съдържат субстанции, вредни за здравето. Различните растения, от които идват ядките, често съдържат специфични ензими, чиято цел е да предпазят растението от преждевременно покълване или пък от инсекти.
Какви точно са рисковете, разберете на страницата на Kulinar.bg.
Водещи
-
Проф. Даниел Вълчев предупреди: Вървим към всевластие на парламента
Колкото повече агонизира държавата, толкова по-голяма вълна ще се вдигне, смята той
08.11 | 18:00
-
Не чакайте сериозни студове до средата на месеца
Това прогнозира климатологът Симеон Матев
08.11 | 17:00
-
Избраха Николай Денков за зам.-председател на "Продължаваме Промяната"
Днес се проведе Национален съвет на партията
08.11 | 16:40
Най-четени
-
Архангеловден е: Ето какво се прави, а какво е забранено
Вижте и кой празнува Имен ден днес
08.11 | 09:00
-
Промени в движението днес заради вечното дерби
Мачът започва в 15 ч. на националния стадион "Васил Левски", очакват се 30 000 зрители
08.11 | 11:40
-
Кристалина Георгиева: С въвеждането на еврото България ще стане по-привлекателна за инвеститорите
По думите ѝ предложеният бюджет защитава фискалната стабилност
08.11 | 13:00