Пловдив и областта остават без зелени коридори за ваксини тази седмица 01.03 | 12:24

Има неточности и в списъците за членовете на избирателни комисии, които трябва да се имунизират, съобщават от местното РЗИ

От iNews.bg

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу Ковид-19 – съобщи за Радио Пловдив на БНР заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров. 

Той допълни, че получените вчера в инспекцията 4 700 дози ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на записаните пациенти. Приоритет все пак ще се дава на джипитата от по-отдалечените места на областта, където личните лекари обслужват по няколко села. 

До 15 февруари заявките бяха за 30 000 желаещи да се ваксинират, а това, което сме раздали е твърде по-малко, призна д-р Аргиров. До сега сме получили общо 13 000 ваксини, изчисли той. Все още има и неизпълнени имунизации при педагозите, която до края на седмицата трябва да приключили.

Д-р Аргиров сподели, че има пропуски в организацията на партиите и общините и неточности в списъците с членове на СИК и ангажиранитите в избори служители и това затруднява работата на медиците. 1500 са членовете на секционни избирателни комисии, които трябва да бъдат ваксинирани. 

"Има много неточности в подадените в РЗИ списъци с членове на избирателни комисии. Много от тях са непълни, а други неточни и неверни" . Като пример даде ДКЦ -1, където в събота вместо записаните 160 души са имунизирани едва половината. В някои от случаите лекарите звънят по списъците, а вписаните дори не знаят, че ги очакват за ваксина, каза още д-р Аргиров.

"Има много неточности в подадените в РЗИ списъци с членове на избирателни комисии. Много от тях са непълни, а други неточни и неверни" .

Водещи