6 здравословни сутрешни напитки 17.10 | 17:45

Започнете деня си с тях и няма да сгрешите

От iNews

Нашата сутрешна рутина влияе значително както на деня, така и на цялостното ни здраве, а това, което консумираме първо, играе решаваща роля. Започването на деня с ароматна сутрешна напитка може да подобри както психическото, така и физическото благосъстояние. Освен че изхвърлят токсините, тези напитки подобряват здравето на кожата и червата. Натъпкани с витамини, протеини и основни микроелементи, сутрешните напитки поддържат по-здравословен начин на живот и задават положителен тон за деня, пише ИА Фокус.

Ето няколко здравословни сутрешни напитки, които можете да опитате: 

1. Вода със семена от чиа

Тези малки черни семена набъбват във вода, образувайки желатиново покритие. Снабдени с антиоксиданти и свойства за повишаване на имунитета, семената от чиа са мощна суперхрана. Смесването им с вода ви помага да останете хидратирани, като същевременно осигурява основни микроелементи - лесно, питателно начало на деня.

2. Ябълков оцет и вода

Една лъжица ябълков оцет във вода може да засили метаболизма и да помогне в борбата с бактериите. За допълнителен вкус и ползи опитайте да добавите канела, лют червен пипер, лимонов сок и мед. Тази комбинация създава пикантна, укрепваща имунитета напитка.

3. Куркума и черен пипер

Известна със своите противовъзпалителни свойства, куркумата, смесена с топла вода и щипка черен пипер, подпомага храносмилането. Ако предпочитате, сменете пипера с лимонов сок за проста и здравословна сутрешна напитка.

4. Чай от джинджифил

Настърган пресен джинджифил, потопен във вряла вода, е успокояващо средство за гадене и възпаление. Богат на антиоксиданти, джинджифиловият чай може да бъде подсладен с мед и лимон за лечение на настинки и възпалено гърло, което го прави затопляща и лечебна напитка.

5. Сок от алое

Екстрактът от алое вера, когато се смеси с вода, осигурява освежаваща, хидратираща напитка. Известен с ползите си за кожата и регулирането на кръвната захар, сокът от алое е богат на антиоксиданти, което го прави идеален за рано сутрин.

6. Вода с кимион

Семена от кимион, сварени във вода, подпомагат храносмилането, намаляват подуването и детоксикират черния дроб. След като водата промени цвета си, прецедете я и я оставете да изстине, преди да изпиете за освежаваща напитка, която подобрява храносмилането.

Водещи

Най-четени