Шоколадът, който не се топи 26.11 | 13:54
Учените решиха, че могат да угодят и на тези, които обичат да похапват сладко

Мечтали ли сте си някога за шоколад, който не ви се налага да слагате в хладилника в горещите летни месеци?
Любителите на този десерт вече могат да се усмихнат широко, защото компанията Cadbury създаде млечен шоколад, който не се топи, дори и при 40 градуса по Целзий.
По принцип шоколадът, който консумираме, променя консистенцията си при 32 градуса, но вече няма защо да се притесняваме от горещините.
Фирмата създател на "температурно толерантния” шоколад вече е успяла да патентова изобретението си. Всъщност тайната се крие в разграждането на захарните частици на по-малки късчета. Благодарение на това те стават по-устойчиви на високи градуси.
Още едно предимство на трудно топящия се шоколад е, че той се топи по-бавно и по време на консумация, предаде БТА.
Водещи
-
Заради напускането на ДПС - ДПС: Управляващите партии с обща позиция
България се нуждае от редовно правителство, категорични са от ГЕРБ-СДС, БСП - ОЛ и ИТН
15.04 | 21:00
-
Подписаха договора за проучвания за добив на нефт и газ в Черно море
На церемонията присъства и премиерът Росен Желязков
15.04 | 20:45
-
Тръмп съкращава с 50% бюджета на Държавния департамент
Ще бъдат закрити програми и посолства по целия свят
15.04 | 20:30
Най-четени
-
Недоволство в Перник заради концесия за добив на въглища
Срещу разработването на находището се обяви и кметът Станислав Владимиров
15.04 | 16:45
-
Футболният лукс в Европа: Къде живеят звездите? 3
15.04 | 08:30
-
Някои видове мухъл са безопасни, като тези, използвани в производството на сирене
Но битовата плесен върху хляб или други продукти не се отнася за тях.
15.04 | 11:45