Безплатен вход за 6 септември и в НИМ 01.09 | 16:53

Панагюрско и Боровско съкровища ще бъдат изложени

От Йоанна Димитрова

На 6 септември 2015 г., когато ще честваме 130 години от Съединението на България, Националният исторически музей (НИМ) отново ще е със свободен вход за всички почитатели на историята, припомнят от ръководството на музея.

Посетителите ще могат да се насладят на прочутите Панагюрско и Боровско съкровища, които само допреди месец бяха експонирани в Лувъра в рамките на впечатляващата ни изложба "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България”.

Тракийското съкровище от Летница, както и забележителното съкровище от Златиница – Маломирово с многобройни златни и сребърни накити и съдове и с пълното бойно въоръжение на тракийски владетел, живял в средата на IV в.пр.Хр., които също гостуваха с голям успех в Лувъра, отново са експонирани в залите на НИМ и ще могат да бъдат оценени от всички, които решат да посетят музея в деня със свободен вход – 6 септември.

Националният исторически музей (НИМ) е един от най-големите музеи на Балканите с над 650 000 паметници на културата и огромен археологически и исторически архив. Колекциите му са неговото най-голямо богатство, те съдържат материали от праисторическо време до наши дни. 

Водещи

Най-четени