Мястото на Чочо Попйорданов остава празно 08.05 | 14:18

Близки и приятели на покойния актьор с последни думи за актьора

От Елена Кирилова

Мястото на Петър Попйорданов - Чочо в киното и театъра остава празно. Това заявиха колегите му днес по време на поклонението, което се състоя в Народния театър "Иван Вазов”, предаде БТА.

По думите им актьорът е бил белязан с истинска неповторимост.

Стоянка Мутафова заяви, че много е обичала Попйорданов и подчерта, че той е великолепен артист и изключително чувствително чувствителен човек.

"Не е за такова време, не можа да издържи”, обясни тя.

През сълзи Татяна Лолова заяви, че все още не може да повярва, че подобна трагедия се е случила. По думите й Петър Попйорданов остава сред нас. Надеждата на Лолова е, че всички са взели поне малко от този невероятен човек, който тя нарече "обичлив, талантлив, умен и интелигентен”.

Режисьорът Георги Стоянов пък си спомни, че последно е снимал Чочо Попйорданов с Павел Поппандов и Велко Кънев във филма "Онова нещо”.

"Мястото им остава празно. Ще дойдат нови поколения, но културата ни обезлюдява - това прави хората тъжни", сподели Стоянов.

Последният спектакъл на режисьора Асен Шопов, в който участва актьорът, е "Да се провреш под дъгата” от Георги Марков в Народния театър. Спомняйки си работата по него Шопов обясни, че Чочо Попйорданов едва ли ще има наследници на сцената.

"Чочо е любов! Ако смисълът на съществуването е да обичаш и да бъдеш обичан, той го постигна", заяви режисьорката Лили Абаджиева, подчертавайки огромната любов на публиката към покойния актьор.

Марта Вачкова изрази надеждата си, че всички, които са дошли да се сбогуват с Чочо Попйорданов на поклонението, са били на негови спектакли и са го аплодирали. Според нея той си е отишъл нелепо, въпреки че страшно искал да живее. По думите й Чочо обичал приятелите си и живота, правил бели като дете, но не на другите, а на себе си.

"Отиде си един хъш!" - заяви директорът на Народния театър Павел Васев, припомняйки ролята на Петър Попйорданов в спектакъла "Хъшове”, където той изигра Македонски.

Водещи

Най-четени