Наградите „Грами“ събраха най-многобройната публика от 11 години насам 15.02 | 13:07

Над 26 млн. зрители са гледали церемонията по награждаването

От Олга Андреева

Разнообразието от музикални звезди на 53-тата церемония по връчване на престижните награди "Грами" събра най-голямата публика на събитието за последните 11 години, предаде Ройтерс.

Шоуто спечели повече от 26 млн. зрители най-вероятно заради факта, че събра на една сцена звезди от различни музикални жанрове и от различни поколения, като фронтмена на Rolling Stones Мик Джагър и младите изпълнители Кати Пери, Джъстин Бийбър и Джейдън Смит.

Наградите "Грами" се връчват всяка година от Американската академия за звукозаписни изкуства и тази година организаторите на шоуто бяха решили да намалят времето по връчване на наградите за сметка на изпълненията на звездите, за да привлекат повече публика. 

Телевизионната мрежа CBS съобщи ден след излъчване на церемонията, че 26,66 млн. зрители са гледали шоуто по телевизията. Това е с около 3% повече от миналата година, когато зрителите са били 25,87 млн.

53-тата церемония по връчване на наградите "Грами" ще бъде запомнена и с първото отличие за метъл легендите Iron Maiden. Въпреки че разтърсват чартовете и публиката вече 35 години, едва сега получиха първата си награда "Грами". 

Тяхната песен "El Dorado" от последния им издаден албум "The Final Frontier" бе обявена за "Най-добро метъл изпълнение". 

Водещи

Най-четени