Балкан - най-често предлаганото име за кучето на Путин 19.11 | 20:35

Премиерът на Русия се обърна за помощ към руснаците

От Елена Коцева

"Балкан" е най-често срещаното предложение за име на кучето, подарено на руския премиер Владимир Путин от българския министър-председател Бойко Борисов.

Статистиката е на сайта на Путин, на който от няколко дни се изпращат предложенията за кръщаване на новия домашен любимец. Пресслужбата на Путин обяви, че премиерът се обръща към руснаците за помощ, тъй като не може да измисли ново име на кученцето.

Много от предложенията имат политически подтекст като например Набур - съкратено от "надежда за бъдещето на Русия", Брин - съкращение от българо-руска инициатива, или Борус - от България-Русия.

 

Не липсват обаче и по-екзотични идеи - да се свърже името със съвременните проблеми на Русия, например с цената на руската гречка, като му се даде името Грек.  

 

Тъй като първото куче на Путин - Кони, носи името на известен адвокат, има предложение и българското кученце да бъде кръстено на знаменит юрист като Плевако.

Авторите на имена се вдъхновяват и от съвременните проблеми на Русия като например цената на зърнената култура елда (гречка), която е много популярна при спазването на диети в Русия, и предлагат кутрето да бъде кръстено Грек. 

 

Водещи

Най-четени