Днес е празник на карамела 05.04 | 11:38
Ето няколко любопитни факта за десертите с карамелизирана захар
Карамелът е бежов до тъмнокафяв сладкарски продукт, произведен чрез нагряване на различни видове захари. Използва се като ароматизатор в пудинги и десерти, както и за други сладкарски десерти.
Процесът на карамелизиране се състои в загряване на захарта бавно до около 170 градуса по Целзий. Тъй като захарта се загрява, молекулите се разпадат и се образуват отново в съединения с характерен цвят и вкус. По случай празника на карамела, foodpanda подбра няколко любопитни факти.
-Карамелените бонбони и карамелените ябълки са изработени по различни начини.
-Карамелът е създаден от захар за готвене в дълги периоди от време при определена температура.
-Много бонбони се правят само с аромат на карамел.
-Кармеленият оцветител е тъмна, горчива на вкус течност, високо концентриран продукт на почти пълна карамелизация, бутилирани за търговска употреба. Използва се за оцветяване на храни и в напитки като кола.
-Карамелените изделия са плътни, блестящи, приготвени чрез варене на смес от мляко или сметана, захар, масло и ванилов аромат. Захарта се загрява отделно, за да достигне 170 °
Водещи
-
Тол камерите следят за скоростта в нови 6 отсечки в Русе, Велико Търново и Габрово
Нови участъци в Русенска област
24.10 | 17:57
-
България и Виетнам подписаха осем двустранни споразумения
Киберсигурност и борба с престъпленията
24.10 | 17:20
-
Водният режим в Плевен остава в сила
От РЗИ постъпват доклади, ежеседмично се правят анализи на качеството на водата. Водата е...
24.10 | 16:45
Най-четени
-
Промяна при пенсионирането на военните
Поправката е предложена от Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС), Станислав Анастасов ("ДПС-Ново начало"),...
24.10 | 12:15
-
Евродепутатите се съгласиха да спре сезонната смяна на часа
Съветът на ЕС бави решението
24.10 | 13:15