Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.
На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер.
Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Когато във вас се събужда нещо детско, вие великодушно си мислите: Нека!
07.11 | 17:40
Военният ритуал беше изпълнен от военнослужещи от Националната гвардейска част и Гвардейския...
07.11 | 17:20
Ще засегне ли комуникациите и спътниците?
07.11 | 16:45
"От днес обявявам край на партия "Величие". Това не е политическа формация, а финансова...
07.11 | 16:30
"Виждам истерията на "партията на пуделите" и на "Лукойл"
07.11 | 12:30
Венета Райкова отбеляза 66-ия рожден ден на БНТ с любопитен коментар, който развълнува...
07.11 | 14:30
Чака ни небивала здравна и лекарствена криза, алармират от Българския фармацевтичен съюз
07.11 | 13:45
Нинова: Не знам кой неграмотник пусна дъвката, че бюджетът за 2026 г. е ляв
07.11 | 12:59