Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.
На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер.
Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Председателката на НС присъства на отбелязването на 80-тата годишнина от "Кървавата Коледа"
11.01 | 18:00
Сред предсказанията на бразилският екстрасенс Атос Саломе за тази година са невиждано досега...
11.01 | 17:40
Заради катастрофата временно трафикът е бил пренасочван в изпреварващата лента
11.01 | 17:20
Цената на барела сорт "Брент" се увеличи с 3,5 процента и снощи надхвърли 79 долара
11.01 | 17:00
Оказването на първа помощ повишава риска за оживяване с 60-70%, обясни той
11.01 | 14:00
Бизнесът: Полагат ни се помощи, независимо колко печелим
11.01 | 12:00