Какво предсказа сър Артър Кларк за бъдещето 06.02 | 09:10

Знаел е какво следва още през далечната 1976 г.

От iNews.bg

Работата на Сър Артър Кларк бе да вижда в бъдещето. И като другите негови големи умове, не всичко, което "видя", се случи. Но много твърдения днес са реалност. Вижте какво е казал през 1976 г. големият писател и изобретател за комуникациите и транспорта.

За комуникациите

"Ще имаме устройства, които ще ни позволяват да изпращаме много повече информация на нашите приятели. Те ще могат да ни виждат, ние ще можем да виждаме тях, ще разменяме изображения, графики данни, книги и т.н."

За перфектното комуникационно устройство

"То ще бъде широкоекранно с клавиатура и чрез него ще можем да обменяме всякакъв тип информация, да изпращаме съобщения на приятели. Те ще могат да ги прочетат, когато се събудят, ще могат да видят какво са получавали през нощта. Ще можем да проверяваме всякакви неща - самолетни полети, цени на всякакви стоки в супермаркетите, ще можем да четем книги, новини.

Ще можем да кажем на тази машина от какви неща се интересуваме - спорт, политика и така нататък, а устройството ще търси в огромна "библиотека" и ще ни доставя всичко, което открие. Само това, което искаме, не всички глупости, които получаваме, когато си купим вестник. Вестникът ще изчезне. Ще спрем да разнасяме цялата тази хартия, защото ще имаме нужда просто от информация". Останалото вижте в Div.bg.

 

Водещи

Най-четени