Как да бъдем креативни зад бюрото? 18.04 | 20:22

Добра идея е да имате кутия с предложения и още...

От Ралица Стоянова

Креативността, както знаете, е деликатна и иска добри условия, за да "поникне".  Как да отглеждаме въображението си на работното място - колегите от Econ.bg предлагат шест съвета. 

Възнаграждавайте креативността

Ако наистина искате служителите ви да мислят отвъд установените рамки, трябва да ги мотивирате по някакъв начин. Това може да бъде както в паричен вид, така и под друга форма.

Във всички случаи трябва да изслушвате предложенията и да уважавате тези, които ги дават. Така ще мотивирате всички да дават нови и нови идеи, без да се притесняват от тях. Ако слагате бент на потока от предложения, никой няма да посмее да дава такива в бъдеще.

Анонимност и конфиденциалност

Служителите ви може би вече са креативни, или поне имат мотивацията за това. Същевременно някои от тях може би са по-срамежливи или дори се опасяват публично да изказват концепциите си. В този случай си говорим за нуждата от анонимност и конфиденциалност при някои хора.

Лесно решение е примерно да направите т.нар. "кутия с предложения". Така всеки ще може да пуска в нея идеите си, без да се притеснява от неудобството на публичността.

Още добри идеи за това как да подкрепите креативността в офиса, прочетете в Econ.bg.

Най-четени