Как да готвим с бира 07.04 | 12:51
Полезно и любопитно

Когато си говорим за алкохол и готвене, първото нещо, което назрява в главите на повечето хора, е виното. Може би, защото е най-често използваната гореща напитка при различни видео ястия.
Биричката обаче също може да послужи като ценна съставка, която може да обогати вашето творческо мислене в кухнята.
По същество бирата може да се добавя в най-различни ястия.
Можем да започнем с марината на месо. Бирата е чудесно средство за мариноване на по-големички парчета месо.
Ако се добави биричка към тесто, то продуктът става по-мекичък, а трайността му се удължава. В бирата има активна мая, която е отговорна за бухването на тестените изделия. Това е причината, която обяснява и прибавянето на бира в панировки.
Водещи
-
Карбовски: Протести ли? Просто рекет за нова сглобка
Но докато бутате ББ и ДП, не забравяйте - те са заклети евроатлантици. Вие също
25.07 | 16:00
-
Рамзан Кадиров за малко да се удави на почивка в Турция
Чеченският лидер започнал да се дави, докато плувал, спасители го извадили
25.07 | 15:51
-
Август 2025: "Магичният триъгълник" към големите промени
25.07 | 15:40
Най-четени
-
Навършва се една година от взривовете в Елин Пелин
А година по-късно – важни въпроси все още са без отговор.
25.07 | 10:45
-
Православната църква отбелязва Успение на Света Аннa
Българите наричат празника Лятна света Анна. Той е разпространен в района на Западна България...
25.07 | 08:30
-
Червен код за опасност от пожари е обявен днес за осем области в Северна и Южна България
Ограничени възможности за гасене
25.07 | 10:15