Кое е най-мръсното нещо в модерната кухня? 21.04 | 19:51
Студено, студено...

Едно от местата, където се крият най-много болестотворни организми в кухнята, е хладилникът и по-точно - преградата му за зеленчуци, съобщи ЮПИ, позовавайки се на американски експерти.
Микробиолози от Националната научна фондация обявиха резултатите от ежегодното си изследване върху микробите в домовете. Те установиха, че шестте места, където най-често се крият болестотворни организми, ако не е почистено добре, са отделението за зеленчуци в хладилника, уплътнителите на блендера, отварачките за консерви, гумените шпатули и кутиите за храна с гумени уплътнения. По тях могат да се задържат бактериите на салмонелата, листерията, ферментационни бактерии и мухъл.
За предотвратяването на зарази е важно всички тези уреди и пособия да се почистват както препоръчва производителят, пише БТА.
Водещи
-
Лазар Мурджев: За да пребъде българският 24 май
Горещата топка на православието и Македонските земи на България
24.05 | 16:40
Най-четени
-
Френски министър иска забрана на парите в брой
Жералд Дарманен твърди, че проследяването на цифровите плаащания е много по-лесно и това ще...
24.05 | 11:40
-
Изненада! Фреди Меркюри има дъщеря, пазена в дълбока тайна
Сега тя е на 48 години и живее в Европа, където работи в областта на медицината и самата тя е...
24.05 | 12:00