Мъж доказа, че може да надбяга лондонското метро (ВИДЕО) 17.09 | 17:30

Заслужени аплодисменти

От Пламена Вълчева

Британец решил да докаже, че пеша може да надбяга лондонското метро, като измине пеша разстоянието между две спирки, като слезе от едната и хване същата мотриса, когато е на следащата спирка. Целта му е да покаже, че все пак не е толкова по-бързо да се придвижиш с метрото. За експеримента си той слиза на спирката на лондонската кръгова линия Circle Line и успява да хване същата мотриса на следващата станция. 

30-годишният Джеймс Хептънстол заснима спринта си между станциите Mansion House и Cannon Street докато приятелят му Ноел Каръл пътува с метрото по същата линия. Той успява да се качи в същия вагон на втората станция и с това си доказва, че е напълно възможно да надбягаш метрото.

Джеймс и приятелят му Ноел правят видеоклип на премеждията, на които се вижда, че Джеймс се е справил с 380-метровото разстояние, изкачил е 75 стъпала и е минал през две билетни бариери. Спринтът е продължил общо 80 секунди. 

За номера Джеймс Хептънстол и Ноел Каръл са се вдъхновили от подобни експерименти в други градове. Двете станции са избрани заради по-малкия брой стъпала и по-малкото разстояние между тях. Ето го и зареждащото видео с експеримента на момчетата: 

Водещи

Най-четени