Никога не поръчвайте тези 8 неща, когато посещавате ресторанти! 15.03 | 12:51
Заблудата, която е скрита в кухнята на ресторантите

В последно време много от хората са твърде заети и все не им остава време да сготвят по нещичко вкъщи. Затова те избират по-лесния начин за хранене - ресторантите.
В този ред на мисли ви представяме съветите на клиенти с богат опит от кухнята на най-различни заведения за хранене. Ето какво не бива да си поръчваме в ресторантите:
Салата айсберг
Салатата айсберг е една от най-големите измами в индустрията. Тя е около 98% вода, освен това в гънките й често се крият бактерии и микроби. Дори и ако ресторантите все пак решат да я измият.
Най-продаваните манджи и гозби
Може би си мислите, че най-продаваните артикули имат висок оборот. Но за да се справят с търсенето, ресторантите ги приготвят предварително в големи количества, което дава време в тези храни да се развият бактерии от хранителен произход.
Чаша с вода
Един от най-опасните елементи в ресторантите е водата. Настоявайте за бутилирана, а не за вода, която ще ви донесат в чаша или гарафа. И нека, по възможност, бутилката да е стъклена, защото при неправилно съхранение от пластмасовите проникват вредни вещества във водата.
Безплатни ядки
Това са например ядки или соленки, които се сервират заедно с напитките. И понеже са безплатни, най-често няма нова порция за всеки нов клиент. Това е като да ядете от ръката на непознат. В края на работното време те са връщани обратно в съд, откъдето се изсипват по чиниите отново на следващия ден.
Парчета месо с кост
Парчетата месо с кости са по-трудни за готвене и често са хрупкави отвън и сурови отвътре. За разлика от недопеченото говеждо, полусуровото свинско и пилешко месо са изключително опасни и могат да причинят заболявания от хранителен произход. Имайте предвид и факта порцията с кокали съдържа по-малко месо.
Промоции на месо със сос
За да избегнат изчерпване на продуктите, ресторантите често поръчват повече храна, отколкото им е нужна. В края на деня останалото от предния ден се превръща в утрешна промоция, прикрита със сос. Сосовете прикриват истинския вкус на продуктите, предупреждават готвачите.Бъдете предпазливи с месо, който е задушено и приготвено в тестени изделия, яхния или супа.
Руло "Стефани"
Първо, често се прави от нискокачествено месо, но ресторантите смятат, че ако го удавят в достатъчно сос и подправки, няма да забележите. За да привлекат клиентите, много ресторанти използват думи като "домашен", "домашно приготвена", че дори вмъкват и майката в рекламата. Не обиждаме майка ви, просто ви съветваме да поръчвате пържола.
Морски дарове
Освен ако ресторантът не е известен със своите морски дарове, няма гаранция, че ще получите това, което е в менюто. В кухнята могат да сменяте рибата ви с по-евтина, а това е често прилаган трик и от дистрибуторите.
Водещи
-
Грандиозен обрат с времето: Зимата се завръща ударно със сняг и студ
След преминаването на този фронт ще започне период на по-студено време, ще се изгради...
06.03 | 12:15
-
Русия: Еманюел Макрон тласка на Европа към световна война
Мария Захарова, говорителка на руското външно министерство, се подигра с коментара на Макрон,...
06.03 | 11:45
-
Проф. Кантарджиев: Няма нова грипна вълна
"Имаме стациониране на новите случаи. Не намаляват рязко, а продължават доста хора да...
06.03 | 11:15
-
Експерти алармират за тревожна тенденция – увеличава се броят на младите хора, които теглят кредити
Близо 40 000 са били младите длъжници до 25 години за 2024 година
06.03 | 10:59
Най-четени
-
Премиерът Росен Желязков е провел разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски
Желязков благодари на Зеленски за „ползотворния разговор за общата цел за постигане на...
06.03 | 09:45
-
Вече не може да плащаме глоби в брой към МВР и КАТ
МВР премахна касовите плащания в столичните управления
06.03 | 10:30
-
Православната църква чества деня на 42-мата мъченици в Амория
Предателството, довело до падането на Амория
06.03 | 09:30