Кое е най-мръсното нещо в модерната кухня? 21.04 | 19:51

Студено, студено...

От Ивайло Коралски

Едно от местата, където се крият най-много болестотворни организми в кухнята, е хладилникът и по-точно - преградата му за зеленчуци, съобщи ЮПИ, позовавайки се на американски експерти.

Микробиолози от Националната научна фондация обявиха резултатите от ежегодното си изследване върху микробите в домовете. Те установиха, че шестте места, където най-често се крият болестотворни организми, ако не е почистено добре, са отделението за зеленчуци в хладилника, уплътнителите на блендера, отварачките за консерви, гумените шпатули и кутиите за храна с гумени уплътнения. По тях могат да се задържат бактериите на салмонелата, листерията, ферментационни бактерии и мухъл.

За предотвратяването на зарази е важно всички тези уреди и пособия да се почистват както препоръчва производителят, пише БТА.

Водещи

Най-четени