Кое е най-мръсното нещо в модерната кухня? 21.04 | 19:51
Студено, студено...

Едно от местата, където се крият най-много болестотворни организми в кухнята, е хладилникът и по-точно - преградата му за зеленчуци, съобщи ЮПИ, позовавайки се на американски експерти.
Микробиолози от Националната научна фондация обявиха резултатите от ежегодното си изследване върху микробите в домовете. Те установиха, че шестте места, където най-често се крият болестотворни организми, ако не е почистено добре, са отделението за зеленчуци в хладилника, уплътнителите на блендера, отварачките за консерви, гумените шпатули и кутиите за храна с гумени уплътнения. По тях могат да се задържат бактериите на салмонелата, листерията, ферментационни бактерии и мухъл.
За предотвратяването на зарази е важно всички тези уреди и пособия да се почистват както препоръчва производителят, пише БТА.
Водещи
-
Шествия в цялата страна за Деня на българската азбука
Вижте къде и кога започват те по градове
24.05 | 09:45
-
Отбелязваме 24 май с българска опера от Парашкев Хаджиев
24.05 | 10:40
-
Украйна поиска ЕС директно да финансира армията ѝ
Държавите-членки да отделят фиксирана част от своя БВП за въоръжените сили на страната,...
24.05 | 10:00
Най-четени
-
България чества 24 май
24.05 | 08:00
-
Спират движението в центъра на София заради 24 май
24.05 | 09:30