Рецепта на деня: Свински пържоли с гъби и кисели краставички 22.02 | 11:15
Запеканка с винен сос за ценители на свинското
Необходими продукти:
свински врат - 1 кг;
кисели краставички - 5 - 6 бр.;
гъби - 400 - 500 г;
моркови - 1 - 2 бр.;
червeно вино - 1 ч.ч.;
брашно;
сол;
черен пипер;
чубрица;
олио.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки пържолки и се овкусява със сол и черен пипер. Всяка пържола се овалва в брашно и се изпържва в тигана докато придобие златист цвят.
Нареждаме ги в тава и се заемаме със зеленчуците. Краставичките и морковите нарязваме на кубчета, а гъбите на филийки.
Слагаме ги в тигана да омекнат. Изцеждаме от излишната мазнина с решетъчна лъжица и ги слагаме върху пържолите. Поръсваме с чубрица.
В същия тиган правим и соса. В останалата мазнина запържваме 2-3 с.л. брашно и добавяме виното, като бъркаме енергично. Добавяме и малко вода, слагаме малко черен пипер и оставяме соса да покъкри.
Поливаме пържолите със соса и печем в загрята фурна до готовност, пише gotvach.bg.
Водещи
-
Миро дари Отварачката с цял етаж от ултраскъпа сграда за ЧРД
"M Building” се намира на пъпа на София
25.01 | 17:40
-
Солени глоби в Гърция, ако шофирате без тези документи
25.01 | 17:20
-
Слънцето ни праща черни призраци с магнитните бури
25.01 | 17:00
Най-четени
-
Денков: Има изключително раздута инвестиционна програма в бюджета
Според него не е ясно за какво са средствата
25.01 | 11:00
-
След газовия взрив в Банкя: Какво се знае до момента
Издирват се двама души – мъж и жена
25.01 | 10:00
-
Сачева: На 18 февруари ще поискаме Доклад за конвергенцията
Депутатът категорично заяви, че не е имало разговори за разпределяне на постове
25.01 | 13:20