Суши по италиански 02.06 | 15:49
Майстори-готвачи коментират, че суровата риба не е само специалитет на японската кухня

Суровата риба, традиционен специалитет в японската кухня, набира популярност навсякъде по света. Модата не подмина и италианските готвачи, отбелязват от екологичното движение Slow Food.
Суши по италиански обаче включва употребата на зехтин, много местни подправки и "Кампари". Ястието се сервира с кубчета пъпеш, добавят се лимонов сок и бяло вино.
Малки парченца сурова риба в ястията са по-скоро италианска, а не японска традиция, защитават идеята си майстори готвачи. "Това е традиционната храна за крайбрежните региони на страната", допълват те.
За приготвянето на суши е много важно рибата да е прясна и се използва само уловът за деня.
Разбира се, италианските готвачи не подминаха и проблема със безопасността на суровата храна – морските риби често са преносители на ларви на паразити. Липсата на термична обработка може да се окаже опасна за хората.
Единственият начин яденето на суши да е безопасно е рибата да бъде замразена и извадена от фризера непосредствено преди консумацията.
И накрая – не гответе суши сами у дома си, а оставете това в ръцете на професионалистите, препоръчаха още италианските готвачи, чиито специалитет е приготвянето на сурова риба.
Водещи
-
Валентин Радев: Българско оръжие няма как да стигне до Русия
Щети за българския оръжеен сектор
13.08 | 12:15
-
Росен Желязков: Кабинетът ни осъществява политики, не се занимава със сплетни
Той добави, че „всички атаки срещу кабинета, които подгряват есенната политическа ситуация“,...
13.08 | 11:45
-
След 33 дни ваканция депутатите ще получат увеличени заплати
С допълнителните плащания, произтичащи от трудовия стаж на държавния глава Румен Радев, сумата...
13.08 | 11:30
Най-четени
-
Евролидери ще проведат консултации с Тръмп преди срещата му с Путин
Разговорът днес е по покана на германския канцлер Фридрих Мерц
13.08 | 10:15
-
Внимание, шофьори: Трафик и ремонти по границите
Трафикът и на останалите гранични пунктове с РСМ е нормален.
13.08 | 08:59