Статии за Slow Food
-
Хранителните съкровища на България – зеленото сирене и смилянският боб
В списъка на Slow food попада още и каракачанската овца
07.02 | 08:30
-
Знаете ли откъде идва името Coca-Cola?
В Западна Африка има дърво на име кола, чиито плодове се използват за ободряващи напитки
25.06 | 11:15
-
Соевият сос – познат от 3 хиляди години
Вкусът от хилядолетията е постигнат и в днешния сос, но не и качеството и свойствата му
03.04 | 15:15
-
Черната пчела се завърна в Сицилия
В момента почти всичкия мед на острова се произвежда от внесения вид италианска пчела
31.01 | 10:57
-
Хлябът на индианците – mama jatha
Инките са отглеждали над 3 хил. сорта картофи, коментират еколозите днес
03.01 | 11:43
-
Slow Food в България: Битката за малките
Една от основните цели на организацията е подкрепата на традиционното производство
08.12 | 14:15
-
Развитие, но не само с парична подкрепа
Slow Food показва проблемите в хранителната верига по света
27.11 | 15:17
-
Euro Gusto – удоволствието от храната и отговорността към климата
На изложението във френския град Тур бяха показани тайни от европейските кухни
21.11 | 18:33
-
Slow Foods иска по-екологична селскостопанска политика в ЕС
ОСП трябва да се съсредоточи в два елемента – устойчиво развитие и включване на младежите в...
07.09 | 10:12
-
Чистата и здравословна храна трябва да е достъпна, настояват еколози
В САЩ много хора няма откъде да си купят пресни плодове и зеленчуци
23.08 | 10:25
-
Магическото дърво на Етиопия
Нито една част от растението не се изхвърля, е традицията на местно племе
18.08 | 16:32
-
Еколози ще се борят срещу разрешението за ГМО в Чили
На 11 май чилийският Сенат одобри резолюция, която разрешава отглеждане на модифицирани култури
05.08 | 10:17
-
Slow Food се впечатли от арменските кайсии
Плодовете, отглеждани в долината на Арарат, влязоха в "Кивота на вкусовете"
01.08 | 11:17
-
Южноафриканците забравят традиционните продукти
Страната е известен износител, но в магазините рядко се намират пресни плодове и зеленчуци
21.06 | 15:45
-
Учат децата в Брашов на еко-навици
Торбичките за пазаруване могат да се използват многократно
16.06 | 17:27
-
Суши по италиански
Майстори-готвачи коментират, че суровата риба не е само специалитет на японската кухня
02.06 | 15:49
-
Генно модифициран ориз разгневи еколози
Фондацията на Бил Гейтс обяви, че ще спонсорира отглеждането на модифициран ориз във...
18.05 | 12:08
-
Slow Food призова за иновации в земеделието
Върнете „общото“ в Общата селскостопанска политика на ЕС, настояват от организацията
16.05 | 15:28
-
В Мароко добиват сол по традиционна 200-годишна технология
Единствената модернизация е помпа, която докарва морска вода за промиване на лугата
06.05 | 15:23
-
Държавата абдикира от защитата на уникалните български храни
Интересът към качествената храна и особено нейния произход нараства постоянно
26.04 | 14:55