Учени откриха точната сума, която трябва да притежавате, за да бъдете щастливи 19.08 | 18:20

Цифрата не е колосална

От Беатрис Николoва

Учени от университета Принстън разкриха точната сума, от която се нуждаете, за да бъдете щастливи и удовлетворени. Цифрата не е голяма и е реална за почти всеки американец, пишат от content.time.com.

"Емоционалното чувство за благосъстояние се увеличава с доходите, но няма голям напредък след постигането на определен годишен доход.", заявява д-р Мириам Татзел от елитния университет.

Тя допълва, че меркантилността е болест, от която страдат милиони хора и това им пречи да се чувстват пълноценни личности. Според нея, материализмът е лош за благополучието на потребителите, защото желанията им се увеличават, а това, което вече имат, бързо им омръзва. Така те започват да искат нещо друго, което води до повече консумация.

"Колкото по-голяма е разликата между това, което иска един човек, и това, което има, толкова по-голямо е разочарованието. По-малкото материализъм се равнява на повече щастие.", допълва д-р Татзел.

Психоложката е категорична, че пестеливите хора са по-щастливи. Това е факт, защото те избягват стреса от харченето на твърде много пари. Други изследвания пък сочат, че хората намират по-дълготрайно щастие като променят дейностите си, а не като увеличат материалното си състояние. Вижте на колко трябва да се равнява състоянието ви в Econ.bg.

Водещи

Най-четени