Новата спортна зала приема финала във фристайл мотокроса 07.06 | 14:56

Финалният кръг от световния шампионат за 2011 година ще бъде в София на 17 декември

От Краси Киров

Новата многофункционална зала на 4-ти км ще бъде домакин на финалния кръг от световния шампионат по мотокрос в дисциплината фристайл. Това стана ясно след среща на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков с изпълнителния директор на промоутъра "Pro Circuit Ltd” г-н Марко Мантли и с ръководителя проекти на фирмата Сьорен Селмер.

"Това ще бъде една престижна надпревара за България, обърна се към гостите министър Нейков. - Смятам, че всички страни са заинтересовани този кръг от шампионата да се проведе на най-високо ниво. Аз добре познавам организаторските качества на федерацията по мотоциклетизъм и съм сигурен, че ще бъдем добри домакини на това събитие, за което да научи цяла България, а и целият свят.”

Марко Мантли изрази задоволството си от заинтересоваността, която държавата показва към провеждането на това атрактивно състезание.

"За нас е чест, че сме посрещнати на такова високо ниво и че държавата показва толкова силна ангажираност към провеждането на този кръг от шампионата по мотокрос в дисциплината фристайл”, каза Мантли.

Веднага след срещата, на която присъстваха още заместник министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, председателят на организационния комитет за Гран при България Румен Петков и председателят на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов, гостите направиха инспекция на залата на 4-ти км.

Финалният кръг от световния шампионат по мотокрос (фристайл) за 2011 година в София е заложен в календара на FIM за 17 декември.

Утре, 8 юни (сряда) от 13,00 ч. в залата на V етаж в МФВС договорът за домакинство на София ще бъде подписан от министър Свилен Нейков, Румен Петков и Марко Мантли.

Водещи

Най-четени