Нова книга от Алек Попов 29.03 | 11:45

Писателят представи сборника си с разкази „Телесни плевели"

От Олга Андреева

Новия си фантастичен сборник с разкази "Телесни плевели" представи пред публика писателят Алек Попов в столичната галерията "Снежана".

Част от историите в този сборник са писани преди доста години - още във времената преди интернет, други са писани неотдавна и за пръв път излизат в самостоятелна книга.

"Тази книга е своеобразен продукт на носталгията. Носталгия по един ярък, странен (учудващо невинен!) свят, изплувал от неспокойните вълни на младежкото въображение", споделя Алек Попов.

И допълва, че фантастиката винаги е имала и ще има запазено място в сърцето му: "Не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично".

Издателят на книгата, "Сиела", обещава, че шестте истории - възможни и немислими, интригуващи и зловещи, екзотични, мистични и скептични едновременно, дълго време ще владеят ума на читателя.

Попов е автор на още няколко сборника с разкази ("Мръсни сънища", "Другата смърт", "Игра на магии", "Зелевият цикъл", "Пътят към Сиракуза", "Митология на прехода", "Ниво за напреднали"), на романите "Мисия Лондон" и "Черната кутия", на радиопиесите "Мазето", "Буба лази" и "Месарят от червената долина", излъчвани по БНР, както и на сценарии за игрални и документални филми.

Водещи

Най-четени